במטבח לא צריך יותר מדי אביזרים, גודל המטבח האידיאלי הוא אם אתה יכול לעשות בו סיבוב כשידיך פרושות לצדדים. כך אומר השף חיים כהן שפתח חנות און ליין בשותפות עם החברה הבורסאית buy2. שם החנות "סיפור של מטבח" kitchen story. בדרכו הנדיבה, חיים כהן לא מציג את החנות החדשה על קיבה ריקה. הוא מזמין את קרואיו לארוחת צהריים במסעדתו "יפו תל אביב" שברחוב יגאל אלון. הוא מגיש ארוחה מרובת מנות, כולה בישול ישראלי, לא מורכב מדי. הכל מחומרים ישראלים טריים ובבישול מקצועי. יש פתיחות של קרפצ'יו דג, סלטים טריים ופוקצ'ות ים תיכוניות. מגיעה מנה עיקרית של ניוקי נפלא, בשר מבושל על עדשים שחורים ונתחי דג על מצע רטבים ועגבניות, למנה אחרונה מגישים גלידה בשני טעמים ועוגת שוקולד מרהיבה. גם היין שמוגש הוא מקומי מאיכות שמתחלקת בגרון.
לידי בשולחן יושבת מלכת ספרי הבישול רות סירקיס עם בעלה רפי. היא מספרת לי שלאחרונה יצא לאור ספר חדש שלו ששמו "ארוחות פסח". סירקיס מתמוגגת מהארוחה שמגיש לנו חיים כהן. בעצם לא רק היא. הקרואים אוהבים אותו. הוא מהשפים השפויים ביותר, לא פלצן ולא רגזן, לא מתנשא ולא מציג מחירים מטורפים. הוא נישאר לאורך השנים אותו חיים כהן. מתחבק ומצטלם עם כולם. רק מספר המסעדות שבבעלותו גדל והפעם יש גם חנות. בחנות שלו הוא אומר שלא ימכרו אביזרים לא נחוצים. הוא יתאים אישית לצרכניו מה מתאים למטבח שלהם. שותפיו העיסקיים שבראשם המנכ"ל אביב רפואה ידאגו להשיג מחירים מוזלים. הם מדורגים במקום הראשון בישראל מבין אתרי הקניות הישראלים באינטרנט.
כתבה : לאה אתגר צילומים: אלי פורת ושרה איקו