בין הקרואים שהגיעו לפרמיירה החגיגית של "עפרה", המחזה המוזיקלי על חייה של עפרה חזה מאת בצלאל אלוני בתיאטרון הצפון בקרית חיים היו: צביקה פיק שהלחין כמה משיריה של הזמרת, חנה לסלו, קובי אשרת ועדה תומר, אורי אמנותי, אמיר שלח, אייל ברקוביץ ורעייתו, אלברט כהן ורעייתו, בועז בנאי, יובל בנאי, גלית פרבר וניר שרצקי, אילון בן יוסף, איציק כהן, מוטי גלעדי ואסנת וישנסקי, דן תורג'מן, יונה יהב ראש עיריית חיפה, משה מנו "מנו ספנות", ניצה בן צבי מנכ"לית התיאטרון, מוטי איינס מנכ"ל הסימפונית חיפה, דוד לפלר מנכ"ל אתו"ס, דליה ואביגדור קהלני מנכ"ל האגודה למען החייל, נורית דאבוש יו"ר הרשות השנייה, איש העסקים גבי בן גלים, נדב אבקסיס, אמיר קמינר, גליה ישי, רות גונזלס, שירה מנור, שמעון סיאני ורבים אחרים.
המחזה שנכתב על ידי בצלאל אלוני, עורר את זעמה של משפחתה של עופרה ז"ל ולמרות השינויים שנערכו בו, לא הופיעה המשפחה לפרמיירה. אף על פי שהקהל הריע לשירתה המרגשת של ליאל קולט במיוחד כששרה את "שיר הפריחה", אחד משיריה הכי מפורסמים של עופרה חזה, סברו המבקרים כי המחזה ארוך מדי ומעט מייגע.
לירון סלע שיחקה את עופרה חזה בצעירותה ואילו ליאל קולט שיחקה את עופרה הבוגרת יותר. גברי בנאי שיחק את בצלאל אלוני ואורי בנאי שיחק את אחיה של עפרה.
חייה של עופרה חזה נחלקו לשניים: בשכונת התקווה שם גדלה, בצילו של בצלאל אלוני, שהיה המנטור שלה ואמרגנה, אלה היו שנים של הצלחה, יצירה וצמיחה. מועדוני המעריצים שלה צמחו וגדלו, והיו שנים בהן התחרו בישראל שני מועדוני מעריצים ובמיוחד מעריצות של עפרה חזה מול ירדנה ארזי.
פרק שני נפתח בעודה בשיאה, כשנישאה לאיש העסקים אשכנזי. מאוחר יותר התברר כי חלתה במחלת האיידס וכי שמרה את דבר מחלתה בסוד. היא טופלה בביתה, בית שכור בכפר שמריהו בו התגוררו השניים, ובלילה בו הובהלה לבית החולים התברר כי היה כבר מאוחר מדי להצילה, והיא נפטרה. גל השמועות שפרח סביב מותה, יחסיה עם בן זוגה, סודיות מחלתה, העסיק הרבה את התיקשורת. זמן מה אחריה נפטר גם בן זוגה. לאחר מותם המשיכה התיקשורת לדלות פרטים מחייה ומהקורות אותה. כל שני וחמישי התגלו פרטים נוספים, ילדים שאומצו על ידי עפרה חזה או בן זוגה, חברים וחברות חדשים שטענו כי היכירו אותה היטב, סיפורי משפחת חזה ובמיוחד אחיותיה, שהאשימו את בצלאל אלוני בעושק הזמרת- והאשמות נגד מצידו של בצלאל אלוני. מבלי להיכנס לפרטים, שימשו חייה וסודותיה של עופרה חזה אבן שואבת לסיפורים מלאי כעס ואמוציות מכל הצדדים.
13 שחקנים וזמרים ותזמורת בת 5 נגנים השתתפו במחזה המוסיקלי שמבוסס על ספרו של אלוני "מכתבים לעפרה", אשר יצא לאור בשנת 2007 ושזורים בו 24 שירים המהווים את פסקול חייה של עפרה חזה. סיפור המחזה המוסיקלי, כפי שהוא מסופר מפי האיש שהיה הקרוב ביותר אליה, מאיר צדדים שהיו עד עתה חבויים מהעין הציבורית.
בצוות ההפקה: המנהל המוסיקלי: רוני וייס. כוריאוגרפיה: גלעד קמחי. תפאורה: מיכאל קרמנקו. תלבושות: יובל כספין. ניהול אמנותי: מרים עציוני.
כתבה: לאה אתגר
צילם: רפי דלויה