תערוכת Israfood התקיימה זו השנה ה-33 ברציפות בהשתתפות כ- 200 מציגים מהארץ ומהעולם. בנוסף הגיעו להציג בתערוכה חברות רבות מחו"ל – בין היתר מהמדינות הונגריה, יוון, ליטא, סלובקיה, פולין, צ'כיה, תורכיה, רוסיה, הודו, פרו ועוד. לראשונה הגיעו מסין, הודו ופרו והשתתפו בתערוכה שנערכה והסתיימה במרכז הירידים בתל אביב. בתערוכה. הוצגו החל מתירס סגול ותותי אינקה מפרו ועד מכשיר המזהה חיידקים במזון כבר בשלב הייצור.
במעמד ישראלה שטיר, נשיאת קבוצת שטיר לארגון כנסים ותערוכות ובמעמד גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר, אמר המנכ"ל: "אנו גאים ושמחים שפתחנו את שבוע תעשיות המזון והארוח ותערוכות ישראפוד והוטקס 2016. מיטב יצרני ויבואני המזון והמשקאות בעולם ובישראל הציגו במקום את מיטב החידושים בתחום המזון והמשקאות לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי. בנוסף לשוק המקומי, נרשמה התעניינות רבה מצד חברות בינלאומיות המעוניינות להיכנס עם מוצריהן לשוק הישראלי וביניהן חברות מגרמניה, הונגריה, יוון, ליטא, פולין, סין, תורכיה, רוסיה, הודו, פרו וכולל מהרשות הפלשתינאית. זאת כפועל יוצא מכך, שענף המזון הישראלי ידוע בחדשנותו והקהל הישראלי אוהב להתנסות, להקדים ולאמץ מוצרים ושירותים חדשים.".
בכנס השתתפו חברות מובילות בתחום המזון והמשקה כמו גם הציוד והשירותים שנילוו לתעשיית האירוח, השוק המוסדי וענף הקמעונאות: קבוצת שטראוס, דיפלומט, שסטוביץ', מאפית ברמן ועוד. מתחום השירותים והטכנלוגיות השתתפו חברות כמו ברון אוקיי, כרמל דיירקט, קיטשן ליין, עמינח, קירוסקאי, נירומטל ועוד חברות ומותגים רבים. בנוסף התקיימה במסגרת שבוע תעשיות המזון גם תערוכת הוטקס לציוד, שירותים וטכנולוגיות לתעשיות האירוח, ענף הקמעונאות והשוק המוסדי וכן סדנאות וכנסים מקצועיים:
הוועידה המרכזית ה-III לענף המסעדנות בישראל: אתגרים כלכליים בצומת קבלת החלטות.
הוועידה ה-IV לענף המזון והקמעונאות בישראל: אתגרים והזדמנויות בשוק המזון הישראלי 2017.
אדריכלות עם טעם של עוד- הכנס השנתי ה-VI לאדריכלים ומעצבי פנים: עיצוב ושימור אדריכלי בבתי מלון ובמסעדות.
אורח מיוחד – השף הצרפתי טיירי דראפו, בעל שני כוכבי מישלן שיעביר במקום סדנאות הדגמה קולינריות ייחודיות. ישראפוד אירחה שפים בינלאומיים בהרצאות מפתח וסדנאות הדגמה: השף טיירי דרפו Chef Thierry Drapeau – Two Michelin Stars & Grand Chef Relais & Châteaux. מן הים ומן האדמה עם נגיעות פרחים – סדנאות הדגמה קולינריות ייחודיות: ייחודו של שף דרפו בשילובם של פרחי מאכל ועשבי תיבול במטבחו המעודן והססגוני. במטבחו זה השטוף בזיכרונות ילדותו, הוא יוצר חגיגה של צבעים מרהיבים, ניחוחות, וטעמים עמוקים ה"מתפוצצים" בפה בכל טעימה. שף דרפו תר ללא לאות אחר החדשנות, היצירתיות והקלילות שבבישול, תוך הקפדה על הנראות בצילחות ואיכותם של חומרי הגלם. מנותיו מעניקות חוויה פנימית עשירה של תחושות, רגשות ועונג אנושי צרוף, אותם יחלוק בסדנאותיו אלו עם הקהל הישראלי.
החומר נימסר ממשרדו של רני רהב. צילומים: לאה אתגר