זה היה ערב מרגש בבית דן שפירו השגריר האמריקאי שבהרצליה פיתוח. עשרות מוזמנים הגיעו לטעום מן הבשר האמריקאי שעשה עלייה לישראל. היה מזנון יפהפה עם עמדות בשר מסוגים שונים. כולם בשרים ממדינת נברסקה, לבינתיים. היו גם ירקות שבושלו בחוכמה וסלטים טובים. הבשר עצמו היה חגיגה. אני, שאיני חובבת בשר וטועמת ממנו רק לעיתים רחוקות וגם אז מרגישה אשמה, לא עמדתי בפיתוי. לא רק טעמתי אלא גם אכלתי בתיאבון ובתאווה. מזמן לא טעמתי בשר משובח כל כך. ביתו של השגריר היה מסודר בשולחנות קטנים ובמעמדים מוגבהים כך שכל אורח הרגיש בנוח. אכל בנעימות וגם התכבד ביינות טובים, בויסקי משובח וכך הלאה. כייף להגיע לבית השגריר. הכל מאורגן כהלכה, לא לחינם אומרים: "כאן אמריקה". רק מה? על שולחן משפחתי בכניסה הציבו צילומים חשובים. באחד מהם, אולי הגדול והבולט ניראה השגריר בחברת… הילרי קלינטון. טרם הפנימו כאן שהיא כבר לא. טוב יעשה השגריר הנחמד (הוא באמת אדם נחמד) אם יטרח באחד מביקוריו בארה"ב להצטלם עם דונלד טראמפ. סתם עצה קטנה וחשובה ממני הלא חשובה.
בקטע הרשמי המבטיח בשר כשר, היו לנו שני רבנים: האחד הרב הראשי לאו, בנו של הרב לאו הבוגר שהעביר משרתו לבנו. ועוד רב אמריקאי במוצאו שאיש לא טרח לנקוב בשמו. כן נכח סגן מושל נברסקה שמשם הגיע הבשר הפעם. היו עוד אורחים מעולם הבשר, אנשים נחמדים שהביאו עימם משב רוח של בשר בקר מופלא ומשובח. אהבתי כל נגיסה בו. הוא היה רך, טעים ונימוח בפה. לא נעים לי להודות: התרגלתי לבשר המקומי שלנו מן הסוג המשובח מבקר הרועה וגדל ברמת הגולן. אני אוכלת ממנו בקושי פעם בחודש וחושבת שהוא סטייק משובח. בהשוואה לבשר האמריקאי הוא ניראה עכשיו בעיני כבשר קשה. אבל למרות העידון והשבחים של הבשר האמריקאי, אני עדיין לא מעזה לבגוד בבשר מרמת הגולן. נכון, הוא רחוק מרחק שנות אור מהבשר האמריקאי, אבל אני לא בוגדת בבקר שמגדלים בארצינו. מה אני כותבת שטויות: אם יזדמן לי שוב לטעום מהבשר האמריקאי ההוא שהגישו בבית השגריר, לא אסרב. הבשר האמריקאי הוא נפלא. באמת נפלא. די במקרה פגשתי בקבלת הפנים איזה ישראלי גבוה וגדול ששמו ארז דהבני בעלי בלדי, לידו אלי סהר, הוא בר המזל: היבואן של הבשר האמריקאי. בתיאבון.
כתבה וצילמה: לאה אתגר
להלן הפירסום שיצא מדפים מודפסים מבית השגריר: בפעם הראשונה ביותר מ-20 שנים, הצרכן הישראלי יכול להנות מבשר בקר אמריקאי כשר. המשלוח הראשון של בשר בקר אמריקאי כשר הגיע לישראל ויהיה זמין להפצה מסחרית למסעדות, מלונות, חנויות וסופרמרקטים. הבשר, נתחים נבחרים של אנגוס שחור מצונן, נחת בישראל בשבועי שעבר ממדינת נברסקה. חידוש היבוא של בשר בקר מארה"ב התאפשר אחרי הסכם שנחתם ב-2016 בין משרד החקלאות האמריקאי (USDA) והשרותים הוטרינרים במשרד החקלאות הישראלי. שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו, שערך ארוע בביתו לכבוד המאורע אמר: "אני נרגש שעכשיו יש לי ההזדמנות לראות, וגם לטעום, בשר בקר אמריקאי כשר כאן בישראל. הארוע הזה מהווה עוד אבן דרך בשיתוף הפעולה ביו הממשלות שלנו, וכן מחזק עוד יותר את את היחסים הכלכליים בין המדינות.". סגן מושל נברסקה מייק פולי, הנמצא כרגע בביקור בישראל אמר: "אני נרגש להיות כאן בישראל כדי לחגוג את הייבוא של בשר איכותי שכזה מהמדינה שלי, מדינת נברסקה. בקר מנברסקה ידוע כבשר האיכותי ביותר בעולם ואני בטוח שבקרוב גם הישראלים יסכימו עם זה!"