תערוכה מרתקת במוזיאון ישראל בירושלים מספרת איך השתלטה מצריים הקדומה על כל ארץ כנען המורחבת. שם התערוכה "פרעה בכנען: הסיפור שלא סופר". זו התערוכה הראשונה המתארת באמצעות מימצאים ארכיאולוגים את היחסים ששררו לפני יותר משלושת אלפים שנה בין כנען ובין שכנתה מדרום, מצריים. התערוכה מתמקדת בתקופת שלטון האימפריה המצרית בכנען בשנים 1150 עד 1500 לפני הספירה, ובמיוחד בנוכחותה הצבאית והמינהלית של מצריים באזור. עיקרה: חפצים מצריים או חפצים בסגנון מצרי, שהתגלו ברובם באתרים ארכיאולוגים בארץ וכמה מהם מוצגים בפעם הראשונה לקהל בישראל.
כנען ניזכרת בתנ"ך ובתעודות מצריות ומזרח- תיכוניות קדומות. שיטחה השתרע על פני ישראל, חלקה המערבי של ירדן, לבנון, דרום סוריה ורצועת החוף הסורית של ימינו, ואוכלוסייתה הייתה ממקור שמי. קישרי התרבות והמסחר בין מצריים לכנען, שראשיתם בסוף האלף – הרביעי לפני הספירה נימשכו כאלפיים שנה והושפעו מהתפתחויות פוליטיות בשני האזורים. מטרתם הראשונית הייתה יבוא של מוצרי יוקרה לעילית המצרית. יבוא זה התגבר עם פיתוחו של צי ימי, שבזכותו עברו קישרי המסחר מדרום כנען לחוף לבנון. התיישבות של כנענים במזרח הדלתא של הנילוס, בעיקבות היחלשות השלטון המרכזי במצריים, הביאה להשתלטותם על דרום מצריים. עם גירושם ואיחודה מחדש של מצריים החלו מסעות הכיבוש של מלכי מצריים ואלה הסתיימו בכינונה של אימפריה מצרית ששלטה באזור כ 350 שנה.
בתערוכה נימצאים מוצגים מחפירות בישראל, מבית שאן, מגזר, מיפו ומעוד. כן הושאלו מוצגים ממוזיאון המטרופולין בניו יורק , מהלובר בפאריס ומעוד. ישראלים כשבט או כעם, אינם ניזכרים כלל בתערוכה הזאת. שכן עיקרה השתלטות האימפריה המצרית על כנען הקדומה.
בתערוכה בולטת מגמת עירוב תרבויות: השאלת אלים מצריים לכנענים ןלהיפך. החיקוי של המצרים ותרבותם היה אופנתי בקרב העילית הכנענית.
התערוכה מרשימה, שווה ביקור ונפתחה לקהל הרחב במוזיאון ישראל בירושלים.
בביקורי צילמתי פסלים ומימצאים מרשימים. יש כ 800 פריטים בתערוכה והמבקר בה לומד עליהם מההסברים המפורטים המוצמדים לכל פריט ופריט.
כתבה מקירות המוזיאון, הוסיפה וצילמה: לאה אתגר