זו הייתה בשבילי הזדמנות לבקר בקמפוס של חברת גוגל. הסניף הישראלי ממוקם בבניין אלקטרה ומשתרע על שש קומות. יצא לו שם כמקום סודי שקשה להיכנס אליו. הקמפוס של גוגל ממוקם בקומה ה 34. נרשמנו בכניסה. התנצלו שהיה להם קצת בלאגן ומי ששמו לא מופיע בדף המודפס, יירשם מחדש בכתב יד. נרשמתי מחדש.
נכנסתי ללובי כניסה נעים. גופי תאורה מעניינים, ציורי קיר ממוחשבים, מכונה בצורת אנדרואיד ירוק להטענת טלפונים ניידים, מכונת מיים חמים וקרים לשתייה, קפה ותה הכי רגילים שיש, כדוריות סוכרזית, מקרר למשקאות קלים, מקום אסתטי אבל שום דבר מדהים. שני אולמות, נעימים. מה שכן, בשל הגובה העצום, נישקף נוף תל אביבי מטריף עד הים. גוגל מעמידה את קומת הקמפוס שלה חינם למיזמים הקרובים לליבה או שהיא שותפה להם.
הוזמנתי לתחרות של חברות סטארטאפ שפיתחו מיזם מסייע לגיל הזיקנה. יש לי עניין עצום בזיקנה. אימי תיבדל לחיים ארוכים, מגרדת תשעים, אני מעורבת מאד בטיפול בה. מכירה את רוב חנויות העזר לזקנים, וגם משתמשת במה שעוזר. גם אני כבר לא פרגיה, כך שאני חובבת ספרי סופרים על זקנה. קראתי בשקיקה את הספר העוסק בזיקנה של הסופר האמריקני פיליפ רות, גם את ספר הזיקנה של מייקל קנינגהם וגם את "סוף דבר" של יעקב שבתאי. כאילו לא די לי, לאחרונה כתבתי רומן ששמו "הפרדס האחרון" ושחלקו מוקדש לזיקנה.
התיישבנו באולם התחרות. כתבו בכתב יד לא הכי קריא על לוח מאולתר, כתובת אתר שבו נפתח את הפלאפונים שלנו, נצביע ונדרג את שבעת חברות הסטארטאפ שנרשמו לתחרות. הובטח שהזוכה יכלל בתחרות בינלאומית של חברה אמריקנית העוסקת בזיקנה ונמצאת בעיר סאן פרנציסקו. שם גם נערכת תערוכה שנתית בנושא פיתוחים לזיקנה.
מצאתי את אתר התחרות ועקבתי בדריכות אחרי אלה שעלו והציגו את הפיתוחים וההמצאות שלהם. אחד הציע אלקטרודות שמעבירות מידע לרופא, אחרים הציעו פלאפונים מתוחכמים, הציעו פטנטים לאיתור מקום הזקן, הציעו קלטות פיסיותרפיסטיות, אפילו היה מי שהציע מכשיר הקלטה שבו ישאירו הזקנים ברכות מוקלטות לאירועי וחגי יקיריהם שנשארו לחיות אחריהם. וכך הלאה. לא היו שם ממש הפתעות. פיתוחים למשל בשימוש בקול, כי רוב הזקנים רואים ממש גרוע אבל עדיין שומעים לא כל כך רע. אני חשבתי שלא היו פיתוחים חדשניים ומרתקים. סטארט אפ זה כניראה עסק שצועד בצעדי צב.
נישארתי עד לסוף. במקום הראשון זכה אמיר אלון שחברתו "אי שניים סי" פיתחה טלפון נייד וגדול עם אלטרנטיבות פשוטות וקלות לשימוש בגיל השלישי. למקום השני הגיע המנכ"ל שהציע להקליט בקולו של הזקן ולהשמיע לאחר פטירתו משפטים בנוסח: "יומהולדת שמח לנכדי," או "מאחל לך לבר המצווה, לחתונה," וכך הלאה.
עזבתי שם קצת עצובה. קשה היה לי להאמין שהנותרים בחיים ישמחו לשמוע ברכות מוקלטות מן המתים, ואולי גם הזקנים שיצטרכו להקליט ברכות לדורות הבאים יהיו עצובים מאד בעשותם כך. דווקא המארגנים אהבו את הרעיון להקליט ברכות לנישארים בחיים. עובדה: הם בחרו במיזם ההקלטה למקום שני.
בין המארגנים הבולטים ובאירוע היו: עומרי בורל, שותפה באקסלרטור TechForGood Relly, ניר שמעוני, מנכ"ל TechForGood, אמיר אלון, מנכ"ל E2C הסטארטאפ הזוכה בתחרות, יעל בנבנישתי, יו”ר תא טכנולוגיות לקשיש בהתאגדות מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה, ודב שוגרמן, מייסד ומנכ”ל חברת AgeMyWay המייצג בישראל את ארגון Aging 2..
גיליתי שם את גדי פורת התמחה בהוצאת כתב עת "דורות" לקשישים, כמו גם חוברות לביטוח הלאומי.
בסך הכל היה שווה, גם מעניין,.בני אדם הולכים ומזדקנים בעולם. כל מה שעשוי להקל על חייהם וכל אלה העושים במלאכה, – יבורכו.
כתבה וצילמה: לאה אתגר
לאה אתגר על תחרות בקמפוס גוגל של המצאות ופיתוחים לגיל הזיקנה
זו הייתה בשבילי הזדמנות לבקר בקמפוס של חברת גוגל. הסניף הישראלי ממוקם בבניין אלקטרה ומשתרע על שש קומות. יצא לו שם כמקום סודי שקשה להיכנס אליו. הקמפוס של גוגל ממוקם...