במעמד פטריק מזואנב השגריר הצרפתי, שר התיירות עוזי לנדאו ואורחים רבים הוצגו 19 שפים צרפתיים שהגיעו ארצה לעזור, להתרשם ולחלק יידע עם 19 מסעדות נבחרות בישראל המפוזרות בשש ערים בארצנו.
בראש המשלחת עמד גיום גומז שהוא שף המטבח בארמון אליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית.עוד בין הטבחים האורחים: פטריק ריינג'אר בעל מסעדה עם כוכב מישלין אחד בקוט ד'אזור, סילבן סנדרה, דידיה אניס ועוד שורת טבחים בעלי מסעדות עם כוכבים ברחבי צרפת ועטורי פרסים רבים. בין כל הטבחים הייתה רק טבחית אשה אחת.
השגריר הצרפתי פטריק מזונאב, שפתח את ביתו לאירוע דיבר ארוכות על ה"אוכל כמקרב בין בני אדם והופכם לידידים." הוא ביקש שהישראלים ייבאו יותר מוצרים אורגינלים להכנת מזון מצרפת כדי להגביר את הסחר בין הארצות וגם כדי לאפשר למקומיים למצוא בשווקי ישראל מוצרים ותבלינים מקוריים לבישול צרפתי.
כמות האורחים שהגיעה הייתה גדולה ועצומה אפילו למימדי ביתו היפהפה של השגריר. יותר מדי אנשים עטו על הגבינות הצרפתיות וראוי לציין שהגבינות הספיקו לכולם. היין הצרפתי זרם לסוגיו בלי הרף ונדרשה נדיבות כלכלית גדולה לעריכת ערב מסוג זה. שולחן מוצרי הבשר הצרפתיים נעלם מהר וכמוהו גם שולחן המתוקים. מסתבר שהישראלים משתגעים על אירוח עם גסטרונומיה צרפתית מקורית שנערכת בבית השגריר הצרפתי. אף מוזמן לאירוע לא נעדר ולמרות השמירה הקפדנית של כל אורח ואורח בכניסה היה מספר הקרואים גדול מאד. כתף נגעה בכתף.
לשגריר שפתח את ביתו למספר כה גדול מגיע כל הכבוד. כך או כך זה היה ערב קולינארי של שיתוף פעולה ידידותי בין שתי הארצות.
כתבה וצילמה: לאה אתגר
כתבה וצילמה: לאה אתגר