שפים, טבחים, יצרני שמן זית וחובבי אוכל משובח ובריא חגגו 11שנים למסורת "ראשון המסיק" שמן הזית הראשון לשנת 2011, אשר עונת עצירתו מסתיימת בימים אלה.
האירוע של ענף הזית במועצת הצמחים, התקיים במסעדת טוטו. השף ירון שלו הכין ארוחת בוקר על בסיס שמני זית. המוזמנים טעמו משמני זית החדשים.
באירוע השתתפו בין היתר השפים צחי בוקשתתר, אבי שטיינמץ, אייל לביא, דרור פילץ,ראשי ענף הצמחים המנכ"ל צבי אלון, יו"ר איצ'ה לידור, פאנל טועמי שמן זית , קפצו לביקור השופטות ורדה אלשייך, עפרה צ'רניאק ומיכל רובינשטיין, השלוש יצאו להפסקת צהריים וכדרכם בקודש פנו למסעדת טוטו הסמוכה וגילו שהמסעדה חוגגת את חג השמן והן הוזמנו להצטרף . גם הצמד לשעבר רביבה וסיליה נפגשו והתחבקו בחום עם אושיית האופנה המיתולוגית קארין דנסקי.
"ראשון המסיק" הוא שמן זית מיוחד ואנין, המופק בכמות מוגבלת מיד עם תום המסיק ומשווק לא יאוחר מחודש אפריל. זהו שמן בתולי, שלא עבר סינון או הצללה לאחר העצירה. הוא בעל ארומה עשבונית ירוקה בעלת ניחוחות הזית וטעמו עשיר ופירותי. שמן הזית הראשון הוא תמיד בעל מראה עכור, שכן החומרים "המרחפים" שבו עדיין לא שקעו. המרירות והחריפות המאפיינים שמני זית בצעירותם, קיימים במידה מתונה, ותורמים לאפשרות לצרוך את שמן הזית מיד לאחר ייצורו.
"ראשון המסיק" הוא שמן באיכות גבוהה מאוד ומתאים מאוד להוסיף אותו למאכלים טריים. הוא משווק בבקבוקים הנושאים תווית "ראשון המסיק" ותווית של שמן זית ישראלי איכותי.
צילומים תמר מצפי