סיפור של לאה אתגר עם גיבורים.
לסיפור הזה שותפים ישראל מקוב לשעבר האיש החזק של טבע, היום גבר בוגר, פנוי מבוקש לגילו, איש יפה בעניבה אדומה, ואלפרד אקירוב ורעייתו חווה. אם ראיתי נכון ממרחק מושבי שביציע, הם ישבו קרוב לנשיאנו שמעון פרס. הקירבה לנשיא שהגיע לראות את ההצגה "שש דמויות מחפשות מחבר" בתיאטרון גשר, נקבעה על פי מעמד החשיבות החברתית. נשיאנו פרס הוא הרי אחרון הדמויות שהעולם עוד מאמין ומקשיב לו. בימינו אין לו תחליף.
לא פלא שתיאטרון גשר יזם הצגה מיוחדת לכבודו ופרס אוהב תיאטרון, הגיע. גם בשנה שעברה עשו לו הצגה מיוחדת של יצחק בשביס זינגר, "שונאים, סיפור אהבה". הפעם בחרו בשבילו מחזה של לואיג'י פירנדלו. מחזה שיש בו הכל, אהבה, שנאה, זנות, שקרים, גילוי עריות וסקס. וגם מסקנה: שהחיים האמיתיים מרתקים הרבה יותר מהתיאטרון, והיה גם הסבר לשאלה: למה מרבים להציג קלסיקות כמו שקספיר, צ'כוב ועוד, כי המחזאי הרי כבר מת ולכן לא יוכל לבלבל לבמאי את המח. שיהיה.
פרס מוזמן לכל הפרמיירות של התיאטראות, אבל אין לו פנאי להגיע. הפעם בא.
להבדיל קצב וגילה היו פוקדי תיאטרון קבועים.
לכבודו של פרס, על פי ההוראות השאירו את שש השורות הראשונות באולם פנויות. פרס ישב בשורה שבע שהפכה לשורה ראשונה, משני צידי השורה רק שני מאבטחים, לא כמו שסיפרו פעם על ביבי ושרה במהדורה אלף שלהם, שהם הולכים לקולנוע עם שלושים מאבטחים, מסביבו של פרס גם סטנלי פישר ורעייתו רודה, אולי גם עו"ד אלי זוהר, רותי היילפרן האשה שקובעת באגודת ידידי התיאטרון, שולמית אלוני, יעקב פרי ,שיאן בפעילות חברתית עם רעייתו הצעירה אסנת. מתן וילנאי, יולי אדלשטיין, בקיצור, נכבדים.
ההצגה בכיכובם של משה איבגי וישראל (סשה) דמידוב -חזקה. לא מכבר סיפרה בת זוגו של דמידוב שברוסיה חיפשו כוכב להצגה חדשה ולא מצאו בכל רוסיה הגדולה כוכב מספיק חזק, אז הביאו לתפקיד את דמידוב מישראל. את גדולתו של איבגי- כולם יודעים. לא רק שהוא שחקן מוכשר, כל המשפחה שלו, בנותיו, גם הבת הקטנה כוכבות, רק האמא לא.
עוד הגיעו:
גלעד עדין, עלמה זק ואלון נוימן ,דני שטג, שי גבסו, צחי גראד, רובי פורת-שובל, אפרת רייטן, ליאת גורן, יעל הדר, ישראל גוריון, מיכל ינאי ובעלה בן מסקל, אלדד זיו, גלעד עדין, דני שטג, מרים גבריאלי ועוד.
הייתה קבלת פנים עם יין וסנדביצ'ים קטנים.
כמה מילים על ההצגה: שש דמויות מחפשות מחבר, על פי מחזה מאת לואיג'י פירנדלו, זוכה פרס נובל, בימוי: יבגני אריה, עיבוד: רועי חן, תפאורה ותלבושות: מיכאל קרמנקו.