מסעדה ובר קבלייר, מסעדה צרפתית, בשכונת נחלת שבעה בירושלים. מסעדה טובה. אך עם כל הטוב הזה מגיעה גם אזהרת מחיר. ירושלמים מסתבר, יודעים לספוג מחירים שכן המסעדה הייתה מפוצצת ולא בדיוק מחזרים אחריך. זוג סועדים ישים שם 650 שקלים על השולחן עם יין שהוא בסדר אבל לא מהמשובחים וכמובן בלי תשר.
מאת עו"ד אריה חיימסון
בקשנו להזמין שולחן לאירוע של יום הולדת ביום שישי אחרי חגיגות סילבסטר ל-8 איש, והשולחן היחידי שהיה פנוי היה לשעה-19:00, דבר המלמד או על איכות המסעדה או על הרעב שיש בירושלים למסעדה צרפתית.
נאלצנו לקחת את השולחן לשעה 19:00 ולמרות השעה המוקדמת, היתה המסעדה מלאה.
המסעדה בר מורכת משני אגפים: אגף הבר שבו ניתן לסעוד על הדלפק, והאגף הפנימי שבו יש שולחנות לסועדים. המסעדה קטנה ויש בה כ-8 עד 10 שולחנות.
באתר של המסעדה נאמר כי מ-1993, מזוהה המסעדה עם המטבח הצרפתי העילי, המציע חוויה של ארוחה צרפתית עכשווית במיטבה. מצד אחד-אומר דידי, השף והבעלים- "אנחנו מקפידים על איכות המוצרים ודיוק בכללים הנדרשים במטבח הצרפתי המסורתי ומצד שני, כמי שחיים בישראל ליד הים התיכון, אנחנו חייבים להיות מודעים לצורך לחדש, לעדכן ולהפתיע את החיך הישראלי…כאן ועכשיו".
גם מצויין כי ניתן לקבל ארוחה עיסקית –"שעת ביסטרו" מ-12.00 ועד 15.30 בכל יום באיכות של קבלייר במחירים מפתיעים. אכן אותנו המחירים "הפתיעו" דווקא בגובהם, שכן לא אכלנו את העסקית בצהריים, ובמחירי תפריט הערב, אין לבעלי המסעדה מה להתבייש כלל וכלל.
מחירי מרבית המנות הראשונות הינם בסביבות 72 –78 ₪, ומחירי המנות העקריות, הזולה ביותר 108 ₪ והיקרה ביותר 168 ₪. בהחלט לא זול.
הזמנו מנות ראשונות "רביולי סרטנים"-המורכת ממעטפת פסטה, בשר סרטנים ברוטב חמאה, לימון, זרעי עגבניות ומרווה, שהיתי מגדירה כמנה נחמדה, מבלי שנופלים מהכסא, שמחירה 74 ₪. מחיר שממנו כן נופלים מהכסא.
מנה ראשונה אחרת שהזמנו: "טאטין כבד אווז" המורכבת מטארט של כבד אווז על פרוסות תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין, מנה שהיתה מעוצבת להפליא, עם חתיכות של כבד אווז ולא חתיכה שלמה, אותה היתתי מגדיר מענינת וטעימה, ומחירה היה 78 ₪.
מנה ראשונה נוספת היתה "כבד אווז קבלייר" שהיא אסקלופ כבד אווז ברוטב מרסלה, המנה היתה נפלאה. עשוייה כראוי ומחירה היה 78 ₪.
מנה ראשונה נוספת שביקרה בשולחננו היתה "טרטר טונה" שבתפריט מופיעה תחת הכותרת" קרפציו או טרטר היום",המנה היתה מורכבת מטרטר של טונה אדומה בטעם מעודן ועיצוב יפה, ומחירה 72 ₪. מבין המנות הראשונות המנות המנצחות היו הכבד אווז קבלייר וטרטר הטונה.
המנות העיקריות שהזמנו היו: "שרימפס פטוציני בשמנת עגבניות וודקה" שהיתה מנה לא רעה, אבל לא משהו מיוחד ומחירה 108 ₪.
מנה עיקרית נוספת של "מוסר ים על הפלנצה" המורכת מפילה מוסר ים, עגבניות, לימון טרי וקרם פירה. המנה היתה טעימה ומחירה 118 ₪.
מנה עיקרית נוספת "פילה עגל ביין אדום ושלוט",שהינה סטיק פילה עגל ברוטב יין אדם, חומץ בלסמי ובצלי שלוט. המנה היתה טובה מאד, הבשר איכותי, עשוי כראוי, הרוטב נפלא, במחיר של 148 ₪, מחיר גם כן "נפלא".
הרי לא ניתן להינות מארוחה צרפתית ללא יין, הזמנו בקבור קברנה סובניון של "דלתון" 2008 שמחירו היה 125 ₪. אותו יין רק הרזרב היה במחיר של 225 ₪. היין היה צעיר אך טעמו טוב.
לסיכום: המנות, טעמן, איכותם ועיצובם, היו בהחלט מעל לסטנדרט הרגיל, אך מחיר ארוחה כזו לזוג עם בקבוק יין הכי זול שיש בתפריט, מנה אחרונה אחת וקפה לזוג הסועד, מגיע לכ- 650 ₪ לזוג, זהו מחיר יקר מאד לטעמי.
בדירוג המסעדות שלי, הייתי נותן למסעדת קבלייר 3 ירחים מתוך 4, אך עם אזהרת מחיר.
אריה חיימסון, עו"ד