בפאנל היוצא נגד דוגמניות רזות שלא רק הופכות רק למודל חי ולחיקוי, אלא גם בעזרת ריטושי הפוטושופ מציגות גוף בלתי אפשרי. גוף עם היקפים צרים במיוחד שמדגישים אשלית רזון בלתי אפשרית ובלתי ריאלית וגורמים לצעירות רבות לצום עד מוות. "כולם מרטשים בפוטושופ, והעולם שותק" זה היה שמו של פאנל שהתקיים במסגרת כנס זמן דיגיטלי בתל אביב.
בין משתתפי הפאנל אורנה ננר – עורכת ראשית עיתון "לאשה", ליאור נעמן – עורך מגזין "בלייזר", יגאל גלאי – יועץ תקשורת ובעבר עורך מגזין "פנאי פלוס", עדי ברקן – צלם אופנה וסוכן דוגמניות, עדי אורני – צלמת אופנה, ערן בורכוב – מנכ"ל מכללת מנטור ומומחה לפוטושופ. הנחתה את הפאנל הדוגמנית מעיין קרת.
בדיון נדונה הסוגיה האם יש לציין ליד כל תמונה אזהרה: "התמונה עברה שינויי בפוטושופ". בשל השימוש הנרחב בפוטושופ המגיש מציאות מדומה לקוראי העיתונות ובעיקר לנוער.
לפאנל הגיע כמאה וחמישים משתתפים ביניהם עשרות מומחי פוטושופ וצלמים מכל הארץ. למשתתפים היו דעות שונות לגבי ריטוש תמונת. בקרוב עשוי להתקבל חוק בכנסת אותו מוביל עדי ברקן – סוכן הדוגמניות, יחד עם חברת הכנסת אדטו.
עורכת לאישה אורנה ננר: " קיימת הגזמה ענקית בנושא פוטושופ בעיתונים , מאז ומתמיד היו ריטושים –יש דוגמניות שדורשות מאיתנו להעלים להם כל פגם " אנחנו בלאשה משתדלים לעשות כמה שפחות שינויים, אנו לא מגזימים."
הדוגמנית מעין קרת – "אני נגד פוטושופ, לא רוצה לראות שהקטינו לי את האף והורידו לי נמשים".
ערן בורכוב מנכל "מנטור" ומומחה לפוטושופ – עורכי עיתונות צרכים לקבוע גבולות זו החובה שלהם.
על החוק בישראל:
על פי הצעת החוק הישראלית של אדטו ודנון לא יוכלו סוכנויות הדוגמניות להעסיק דוגמנים ודוגמניות בתת משקל ואלה לא יוכלו לככב בפרסומות בישראל. במקביל, ההצעה קובעת כי משרדי הפרסום לא יוכלו להשתמש בתוכנות מחשב כלשהן, ובהן תוכנת פוטושופ הפופולרית, כדי להצר היקפים של דוגמנים לצורך פעילות מסחרית כלשהי. הצעת החוק מתבססת על הגדרות משרד הבריאות, לפיהן תת משקל מוגדר באמצעות מדד מסת הגוף (BMI).
צילומי דוגמניות שעברו ריטוש הרזיה בפוטושופ הן באדיבות "משטרת הפוטושופ נענע 10"